У Саудівській Аравії вперше відкрили вакансії машиністок поїзду для жінок

Дата: 20 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Вперше в історії Саудівської Аравії в країні відкрили вакансії машиністок поїзду. На 30 місць вже подали заяви 28 тисяч кандидаток.

Про це пише BBC.

Джерело: BBC

Хоч Саудівська Аравія лишається країною з найбільш жорсткими правилами для жінок, останнім часом багато заборон почали скасовувати. Через ці обмеження серед жінок у Саудівській Аравії дуже великий відсоток безробітних.

30 вакансій на посаду машиніста швидкісного поїзда відкрила для жінок приватна іспанська залізнична компанія Renfe. Поїзд курсуватиме між священними містами Меккою та Медіною.

Близько 14 тисяч претенденток віком 22-30 років уже пройшли перший етап відбору онлайн, де оцінювалися знання англійської мови та успішність. Далі на них чекають додаткові тести й співбесіди, за результатами яких 30 запропонують роботу.

Майбутні машиністки, починаючи з березня 2022 року, протягом року перебуватимуть на оплачуваному стажуванні, яке складатиметься з теоретичного і практичного курсів. Після цього вони приступлять до роботи.

Нагадаємо, влітку 2019 року влада Саудівської Аравії скасувала заборону для жінок подорожувати без дозволу чоловіка. 

Таким чином, жінки, які досягли 21-річного віку, отримали право оформити закордонний паспорт і подорожувати без обов’язкової згоди та супроводу чоловіка-опікуна. Також влада королівства послабила й інші заборони. Зокрема, внесла поправки, які надають жінкам право самостійно реєструвати народження дитини, одруження або розлучення, а також отримувати офіційні сімейні документи й оформлювати право на опіку над неповнолітніми дітьми.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter