У Сальвадорі жінку звільнили з в’язниці через 10 років після того, як засудили за аборт

Дата: 12 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

У Сальвадорі, де заборонені аборти, жінку звільнили з в’язниці через 10 років після того, як її засудили за переривання вагітності.

Про це пише The Guardian.

Джерело: Reuters

У червні 2011 року в Елсі, 28-річної матері-одиначки, стався викидень. Коли вона звернулася до лікарів, її заарештували за підозрою в перериванні вагітності. Після судового розгляду жінку визнали винною. Вирок – 30 років позбавлення волі за вбивство за обтяжувальних обставин.

З грудня 2021 року Елсі стала п’ятою жителькою Сальвадору, яку звільнили після ув’язнення за аборт.

Ми святкуємо звільнення Елсі з в’язниці після 10 років за ґратами. Її вирок у 30 років за вбивство за обтяжувальних обставин закінчився. Судовий процес був зіпсований порушеннями, він не поважав її процесуальні права, не поважав презумпцію невинуватості, її негайно затримали“, – сказала Морена Еррера, президентка Громадської асоціації з декриміналізації абортів.

З 1998 року в Сальвадорі заборонені аборти за будь-яких обставин, навіть у випадках, коли існує небезпека для здоров’я матері чи дитини.

Максимальне ув’язнення за аборт становить вісім років, але звинувачення зазвичай висуваються за “вбивство за обтяжувальних обставин“. В такому випадку законом передбачено покарання до 50 років.

Директорка Центру рівності жінок Пола Авіла-Гільен закликала президента Сальвадору Наїба Букеле “звільнити всіх інших невинних жінок“, яких позбавили волі за подібних обставин.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter