У розшук оголосили російського бойовика, який катував українських військових

Дата: 28 Січня 2021
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України оголосила в розшук російського бойовика на прізвисько Абхаз, який брав участь у катуванні українських військових.

Про це повідомили у відомстві. 

Фото: вікіпедія

34-річний бойовик, за даними правоохоронців, заснував і тривалий час очолював незаконне збройне формування “Интернациональная бригада “Пятнашка” терористичної “ДНР”. Саме це формування 2015 року безуспішно намагалося захопити місто Мар’їнка. 

Як наголошують в СБУ, бойовик брав безпосередню участь у спротиві силам АТО / ООС, знущався та катував захоплених українських військовослужбовців, а також залякував цивільних. Наразі чоловік переховується від правоохоронців на окупованій території Донецької області та в невизнаній республіці Абхазія.

Йому оголосили про підозру за статтями “Створення терористичної групи чи терористичної організації”, “Незаконне позбавлення волі або викрадення людини”, а також “Порушення законів і звичаїв війни”. 

Нагадаємо, що минулого року правоохоронці затримали в Маріуполі чоловіка, який катував українських військових та полонених. У 2014 році він добровільно приєднався до терористичної групи російського диверсанта, підполковника військової розвідки РФ Ігоря Безлера. У її складі він, погрожуючи зброєю, відправляв полонених виконувати господарські роботи. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter