У Росії зламали руку журналісту, який знімав порушення під час голосування щодо поправок до конституції

Дата: 30 Червня 2020
A+ A- Підписатися

У Росії поліцейські зламали руку кореспондентові видання “Медиазона”, який знімав можливе порушення на дільниці для голосування щодо поправок до російської конституції. 

Про це повідомили у виданні “Медиазона”.

Полицейские ломают руку корреспонденту "Медиазоны"

Физически неприятно это смотреть, но всё равно стоит и посмотреть самому, и знакомым отправить. Мерзавцы и негодяи в форме ломают руку корру "Медиазоны". И тут надо вспомнить, что эти же подонки сажали людей, за то, что в них кинули бумажный стаканчик.Если вы спросите: а за что, собственно, ему начали ломать руку, то ответ простой. Он представитель СМИ, наблюдающий за этим "голосованием".

Опубліковано Алексеєм Навальныєм Вівторок, 30 червня 2020 р.

Відео містить кадри, що шокують

Давид Фенкель приїхав на дільницю в місті Санкт-Петербурзі, адже отримав повідомлення про можливе порушення під час голосування. З комісії щодо підрахунку голосів намагалися вилучити члена, який мав вирішальний голос. Журналіст дорікнув, що такі дії порушують російське законодавство, однак на це спостерігач, який раніше був членом партії “Единая Россия”, та поліцейські почали виштовхувати його назовні. 

На кадрах, які зафільмували очевидці, видно, як поліцейський притискає Фенкеля до дверей, кладе на підлогу, а потім журналіст починає кричати. Уже після нападу чоловік розповів, що обидва правоохоронці не назвались, а поліцейський, який травмував журналіста, намагався приховати свій жетон, щоб його було неможливо розпізнати. 

Фотографія: “Медіазона”

Згодом поліцейський розповів, що нібито впустив жетон під час боротьби з кореспондентом. Журналісти “Медіазони” знайшли сторінку силовика в соціальній мережі “ВКонтакте”, однак після цього він її видалив. У російському МВС після інциденту почали заперечувати сам факт нападу поліцейських, а їхні дії назвали “сприянням у видаленні громадянина”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter