У Росії створять рекомендації для формування в молоді “свідомої відмови” від акцій протесту

Дата: 23 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Слідком РФ хоче розробити рекомендації для формування в російської молоді “свідомої відмови” від участі в акціях протесту, для цього силовики звернулися до Санкт-Петербурзького державного університету.

Про це повідомив заступник голови СК Олександр Клаус, пише “Радіо Свобода”.

Затримання підлітка російськими силовиками під час акції на підтримку Навального. Джерело: rbk.ru

Ще в січні 2021 року Слідком запропонував університету провести дослідження, в якому вчені мали виявити причини участі підлітків в акціях протесту та запропонувати “пошук шляхів протидії таким небезпечним тенденціям”.

За результатами дослідження ми плануємо отримати експертний висновок з рекомендаціями щодо формування в молоді свідомої відмови від участі в неузгоджених акціях”, – сказав Клаус.

Раніше депутат Держдуми від “Єдиної Росії” Євген Марченко розробив законопроєкт, згідно з яким пропонується замінити адміністративну відповідальність за втягнення неповнолітніх у мітинги на кримінальну, аж до позбавлення волі строком до десяти років. 

Також, згідно із законом від 31 липня 2021 року, ініційованим президентом РФ Володимиром Путіним, у російських школах з’являться радники з виховання. Вони працюватимуть над формуванням у підлітків патріотизму і громадянськості. 

Радники директорів з виховання почнуть працювати у всіх школах РФ 2022 року. Пілотний проєкт “Навігатори дитинства” на цю тему вже реалізується в десяти регіонах країни, пише видання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter