У Росії оголосили про нову “послугу”: нелегальний показ закордонних кінострічок під назвою “кінопродукт”

Дата: 01 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Об’єднана російська мережа кінотеатрів “Синема парк / Формула кино” оголосила про нову послугу під назвою “кінопродукт”: пакетний продаж квитків на російські стрічки та “закордонні відеоматеріали”.

Про це пише російське видання “Ведомости”.

Джерело: universalstudioshollywood.com

За даними медіа, до першого такого “кінопродукту” ввійдуть мультфільми “Кощій. Початок” та “Посіпаки: Грювітація”.

У вказаній мережі журналістам підтвердили, що до “пакета” можуть внести “будь-який фільм закордонної студії, яка залишила Росію”, і наголосили, що це “вимушений крок” і що в такий спосіб вони намагаються “просувати в прокаті російські стрічки”.

Де росіяни братимуть копії закордонних фільмів, не уточнюється. Через військову агресію проти України голлівудські студії Universal Pictures, Disney, Warner Bros., Sony, Paramount та інші офіційно не працюють з РФ і не надають їй ліцензовані стрічки.

За російським законодавством показ фільму без прокатного посвідчення є адміністративним правопорушенням, за який передбачено штраф до 100 тисяч рублів (близько 1,6 тисячі доларів). Як вважає директор російського Центру правового захисту інтелектуальної власності Володимир Ентін, західні студії можуть через суд вимагати в російських кінотеатрів компенсацію, але її максимальний розмір – 5 мільйонів рублів (80,5 тисячі доларів).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter