В Росії хочуть покарати депутатку за заклик до толерантності щодо ЛГБТ

Дата: 16 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

У Росії громадська уповноважена із захисту сім’ї в Петербурзі та Ленобласті Ольга Баранець подала заяву до МВС, щоб те притягнуло депутатку Держдуми Оксану Пушкіну до адміністративної відповідальності. Остання у своєму інтерв’ю звернулася до батьків ЛГБТ-дітей, а також закликала державу скоригувати політику в бік толерантності. 

Про це повідомляє фонд “СПИД.Центр”, членкинею опікунської ради якого є Пушкіна. 

 

Зокрема, в інтерв’ю  проєкту “Ілюмінатор” у межах “Тижня камінг-ауту” депутатка Держдуми сказала таке: 

“Для мене горезвісні так звані традиційні цінності це коли є неймовірний контакт у батьків з дитиною. І я хочу сказати тим батькам, у яких інші діти, що ви виховали їх дуже правильно, якщо вам ваша дитина каже: “Мамо, тату, зі мною ось така історія. Я не знаю, що з цим робити, я навіть не знаю, куди піти”. Це є вищий ступінь довіри. Якщо раптом у цій сім’ї ця дитина розкрилася мамі чи татові, вважайте, що ви добре виховали дитину і ви чудові батьки. Цього не можна соромитися”.

На думку громадської уповноваженої, за ці слова необхідно притягнути Пушкіну та проєкт “Ілюмінатор” до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 6.21 КпАП РФ (“Пропаганда нетрадиційних сексуальних відносин серед неповнолітніх”). Покарання передбачає штраф у розмірі від 50 000 до 100 000 рублів, для посадових осіб – від 100 000 до 200 000 рублів. Для юридичних осіб – один мільйон рублів або адміністративне зупинення діяльності на строк до 90 діб.

Нагадаємо, що влітку на американському телеканалі НВО відбулася прем’єра фільму “Ласкаво просимо до Чечні”, який розповідає про переслідування геїв у республіці.   

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter