З Росії висилають кореспондентку ВВС, яка працювала в країні майже 20 років

Дата: 13 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Кореспондентці ВВС Сарі Рейнсфорд, яка працювала в Росії з початку двохтисячних, відмовили у продовженні візи на перебування, вона має покинути країну до кінця серпня.

Про це повідомляється на сайті Bloomberg.

Сара Рейнсфорд. Джерело: bloomberg.com

Відмову російська влада пояснила реакцією на дії Великої Британії щодо “дискримінації російських ЗМІ та відмови видавати візи російським кореспондентам”.

Журналістка почала працювати в Росії на початку двохтисячних. Була однією із перших іноземних кореспондентів, які приїхали в Беслан висвітлювати захоплення заручників в школі №1 у вересні 2004 року. Також працювала в Стамбулі, Мадриді та Гавані.

У серпні 2021 року взяла участь у “Великій розмові з президентом” у Мінську, де поставила незручні запитання самопроголошеному президенту Білорусі Олександру Лукашенку щодо репресій опозиціонерів, санкцій та його легітимності.

За інформацією Bloomberg, 2011 року з РФ вислали журналіста The Guardian Люка Гардінга, 2014-го – заборонили в’їзд журналісту Девіду Саттеру (США), 2015 року – польському кореспонденту газети Gazeta Wyborcza Вацлаву Радзивиновичу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter