У Росії в двох регіонах ввели покарання за “схиляння” до аборту

Дата: 02 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

У Росії законодавці у Тверській області та Мордовії запровадили покарання за “схиляння” до аборту. 

Про це розповідає “Медіазона”. 

Акція російських феміністок у лютому 2019-го в Санкт-Петербурзі. Фото: Давид Френкель

У Тверській області за “схиляння” до переривання вагітності “шляхом умовлянь, пропозицій, підкупу” громадян штрафуватимуть від трьох до п’яти тисяч рублів, посадових осіб – від 25 до 50 тисяч, а юросіб – від 100 до 200 тисяч.

У Мордовії громадян штрафуватимуть від 5 до 10 тисяч рублів, сума штрафу для іноземців буде вдвічі більшою. Посадовців у регіоні можуть покарати стягненням до 50 тисяч, а юридичних осіб — до 200 тисяч. 

У Росії нині ще в одному регіоні обговорюють уведення подібної заборони. Російські законотворці не вперше ухвалюють закони, що порушують права людини. Схожим чином у 2011 році у РФ почали у регіонах ухвалювати заборону на “пропаганду гомосексуалізму”, а невдовзі законотворці підтримали таку заборону для усієї країни. 

У Росії цього року вже обговорювали, щоб заміжні жінки були зобов’язані питати дозволу на аборт у чоловіка, бо переривання вагітності за бажанням жінки – “соціально негативне явище”. 

Нагадаємо, що доступ до абортів є одним з важливих елементів забезпечення права на захист репродуктивного здоров’я жінки, а тому Всесвітня організація охорони здоров’я наполягає – держави мають гарантувати доступ до безпечної допомоги щодо переривання вагітності для кожної жінки, яка цього потребує. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter