У Росії прибічники Навального знову виходять на акції протесту

Дата: 31 Січня 2021
A+ A- Підписатися

У Росії люди знову виходять на акції, аби підтримати арештованого опозиціонера Олексія Навального. Наразі відомо про більш ніж 4300 затриманих по всій країні, серед них 80 журналістів.

Про це повідомляє видання  “Медуза” та російська служба BBC.

Фото: “Meduza”

Очікується, що в неділю з протестами на вулиці вийдуть жителі понад 142 міст Росії. Ще десятки акцій солідарності відбудуться за кордоном.

У Москві влада вжила безпрецедентних заходів: обмежили рух пішоходів, закрили заклади громадського харчування і магазини, а також змінили маршрути руху громадського транспорту і закрили сім станцій метро. У столиці РФ затримання почалися ще до початку мітингів.

В Єкатеринбурзі на акцію вийшло близько двох тисяч людей.

У Санкт-Петербурзі поліція зранку проводить обшуки вдома в активістів, як мінімум за шістьма адресами. У місті також закривають вестибюлі деяких станцій метро.

У Пермі силовики перекривають вулиці. Залучена в тому числі й кінна поліція.

Фото: штаб Навального в Пермі

У Челябінську на мітингу силовики проводять жорсткі затримання — висмикують людей з натовпу і б’ють кийками.

Нагадаємо, що 17 січня Навальний, який провів чотири місяці на лікуванні в Німеччині після отруєння “Новачком”, прилетів назад до Росії. Його затримали одразу після прильоту та відвезли до відділку поліції.

18 січня опозиційного політика відвезли в СІЗО “Матроська тиша”, де він пробув ніч і де відбувся суд, який призначив йому 30 діб арешту.

Уже в ув’язненні політик, відомий своїми розслідуваннями корупції серед топпосадовців, випустив фільм про будинок Володимира Путіна, який будують на березі Чорного моря за державний кошт. Ймовірна вартість робіт уже перевалила за 100 мільярдів рублів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter