У Росії померла мати чоловіка, який мав доглядати за нею, якби не потрапив до колонії за “фейки” про Бучу та Маріуполь

Дата: 07 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

У Росії померла 96-річна мати чоловіка, засудженого за дописи в соцмережах про воєнні злочини російських військових у Бучі та Маріуполі. 

Про це повідомляють правозахисники з ОВД-Інфо. 

Ігор Баришников. Фото: ОВД-Інфо

Засудженого звуть Ігор Баришников, і йому 64 роки. 

Як він сам розповідав, російським державним медіа він перестав довіряти у 2013 році, коли ті поширювали фейки про події Революції гідності, а на свою першу акції протесту в РФ він вийшов 2017 року. Влада переслідувала його за це, відправляючи під арешт. 

У травні 2022-го чоловіка затримали через публікації у фейсбуку, що стосувалися подій на крейсері “Москва”, про які мовчить влада в РФ, а також воєнних злочинів російських військових в Україні, зокрема розстрілів цивільних у Бучі та бомбардування пологового в Маріуполі. 

На його сторінці можна також знайти відео з розстріляними автівками на Київщині, а також ролики маріупольців. 

“Принаймні я щось зробив”, – каже чоловік про свої мотиви. 

Під час арешту в Баришникова погіршилося здоров’я, і тепер у нього підозрюють онкологію. Чоловіку встановили трубку в живіт, з якою він ходить постійно. 

Фото: ОВД-Інфо

Адвокатка росіянина Марія Бонцлер ще до ухвалення вироку казала, що російська влада хоче зробити процес над Баришниковим показовим, бо він є першим, кого судять за “фейки” в Калінінградській області. 

“Влаштовувати судилище над смертельно хворою людиною… Навіть не знаю, як це можна назвати”,казала вона. 

Загиблу матір активіста влада намагалася віддати під опіку, втім доглядати за нею перед смертю стала дружина засудженого. 

Нагадаємо, що нещодавно в Росії в колонію за “дискредитацію армії” відправили підприємця з Ленінградської області Дмитра Скуріхіна, який вийшов біля власного магазину на пікет із плакатом “Прости, Україно”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter