У Росії блогера Аркадія Бабченка оголосили в розшук

Дата: 12 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Міністерство внутрішніх справ РФ оголосило в розшук блогера та журналіста Аркадія Бабченка. Картку з його даними розмістили в базі розшуку міністерства без уточнення статті Кримінального кодексу, на підставі якої розшукують журналіста.

Про це повідомляє російська агенція “Інтерфакс”.

Аркадій Бабченко у минулому – військовий збройних сил РФ, брав участь у двох чеченських війнах. Після звільнення зі збройних сил став журналістом. Працював військовим кореспондентом газети “Московский комсомолец”, кореспондентом на телеканалах, військовим кореспондентом “Новой газеты”. Висвітлював події на Майдані, війну на Донбасі, критикував президента Росії Володимира Путіна. 

У лютому 2017 року повідомив, що тимчасово залишив Росію через погрози на свою адресу та адресу своєї родини. Із серпня 2017 року перебував у Києві. У листопаді 2019 року оголосив, що залишає Україну через незгоду з політикою її влади.

У липні 2022 року Бабченка внесли в Росії до переліку терористів та екстремістів.

Нагадаємо, у липні 2019 року російські силовики порушили кримінальну справу проти активіста з Челябінська Аліма Кургалієва через публікацію в соцмережах текстів Бабченка. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter