У Росії каратимуть за поширення карт без тимчасово окупованих територій України

Дата: 22 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Держдума РФ у першому читанні ухвалила законопроєкт, який передбачає покарання за розповсюдження карт, які “заперечують територіальну цілісність Росії”. Йдеться про зображення на мапах у складі РФ і тимчасово окупованих територій України.

Про це повідомляє російська служба ВВС. 

Фото: Фокус

Так, зміни внесуть до статті “Виробництво та поширення екстремістських матеріалів” Кодексу Росії про адміністративні правопорушення.

Згідно з цим документом, за розповсюдження карт Росії, на яких не позначені Донецька, Луганська, Запорізька та Херсонська області України та Крим, загрожуватиме для громадян штраф до 3 тисяч рублів або арешт до 15 діб, з посадовців стягуватимуть до 5 тисяч рублів, а юридичних осіб – до одного мільйона.

У разі ухвалення цього законопроєкту, під його дію може потрапити будь-яка карта, на якій тимчасово окуповані росіянами території України не позначені як частина Росії. Заборона і покарання торкнуться карт і зображень, призначених для поширення чи публічного демонстрування.

Нагадаємо, що подібний законопроєкт планували ухвалити ще у вересні. Тоді російські депутати хотіли запровадити штрафи за розповсюдження мап Росії, на яких території, які країна вважає своїми, зокрема окупований Крим та Курильські острови, не позначено як частину РФ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter