У Росії хочуть заборонити трансґендерним людям вступати в шлюб і всиновлювати дітей

Дата: 15 Липня 2020
A+ A- Підписатися

До Держдуми РФ внесли пакет законопроєктів, які, зокрема, передбачають заборону на вступ у шлюб та всиновлення для трансґендерних людей. 

Про це повідомляє видання Meduza.

Пакет законопроєктів, об’єднаних під загальною назвою “Про внесення змін до Сімейного кодексу та інших федеральних законів з метою зміцнення інституту сім’ї”, внесла група депутатів на чолі з Оленою Мізуліною. Вона в минулому відома своїми скандальними ініціативами, зокрема забороною так званої гей-пропаганди на території РФ.

Пакет поправок, запропонованих депутатами, “припиняє практику укладення шлюбу між особами однієї статі, зокрема тими, що змінили стать, відповідно, усиновлення такими парами дітей”. Також поправки забороняють органам опіки вилучати дітей із сім’ї без рішення суду; заходити в житло для перевірки побутових умов без згоди мешканців; відмовляти в переданні дитини родичам через їхній невеликий дохід. Крім того, вони забороняють повертати в дитбудинок дітей через три роки після всиновлення та гарантують спільне влаштування під опіку братів і сестер.

Робота над пакетом законопроєктів велася три роки, і він враховує, зокрема, положення оновленої конституції. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter