У Росії апеляційний суд залишив під вартою кримчанина Яцкіна

Дата: 08 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Московський міський суд не задовольнив апеляції адвоката Миколи Полозова в справі його підзахисного кримчанина Івана Яцкіна.

Про він розповів “Крим.Реалії“.

За його словами, судове засідання почалося із запізненням о шостій годині 7 липня. Яцкін брав у ньому участь із СІЗО “Лефортово” через відеоконференцзв’язок.

“Шість годин мій підзахисний очікував засідання, тому що зал з відеозв’язком у суді тільки один. Попри це суд усе одно відбувся. Суддя не почув доводів захисту про те, що попереднє засідання із продовження запобіжного заходу проходило взагалі без самого обвинуваченого, що суперечить кримінально-процесуальному кодексу, і залишив чинним рішення Лефортовського районного суду”, – повідомив Полозов.

Отже, Іван Яцкін залишиться в СІЗО до 16 серпня 2020 року.

Напередодні чоловікові провели психіатричну експертизу, всупереч клопотанню захисту про неприпустимість її проведення.

Нагадаємо, уродженця села Войкове Первомайського району Криму Івана Яцкіна затримали 16 жовтня 2019 року в Криму. Про це стало відомо в грудні.

Повідомляється, що заарештований в анексованому Криму за підозрою в державній зраді кримчанин Іван Яцкін написав листа з московського СІЗО “Лефортово” президентові України Володимиру Зеленському та Уповноваженій Верховної Ради України з прав людини Людмилі Денісовій з проханням занести його до списку на обмін і надати фінансову допомогу його родині. В офісі Зеленського прийняли заяву Яцкіна.

Полозов розповідав, що після арешту Яцкіна перевезли з Криму до Москви. За його словами, російські силовики чинили на кримчанина “сильний психологічний тиск”.

Російське інформагентство ТАСС повідомляло, що деталі кримінальної справи стосовно кримчанина не уточнюються “в інтересах слідства”.

На запит “Крим.Реалії” в СБУ повідомили, що Іван Яцкін не співпрацював зі Службою безпеки України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter