У російських колоніях перебувають 150 політв’язнів із Криму – КРЦ

Дата: 27 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

150 політв’язнів з тимчасово окупованого Криму відбувають покарання в російських колоніях, 99 з них кримські татари. 

Про це повідомив Кримськотатарський Ресурсний Центр.

“Наразі, за даними Кримськотатарського Ресурсного Центру, 150 політв’язнів Криму відбувають покарання в російських колоніях”, – йдеться в повідомленні.

Як інформують у КРЦ всього відомо про 305 політичних в’язнів і переслідуваних за кримінальними “справами” за період окупації Криму, 205 з них представники кримськотатарського народу.

Зазначається, що, за даними КРЦ, ця категорія складається з п’яти компонентів залежно від статусу переслідуваного: засуджені, що відбувають покарання в колонії (150 осіб, 99 з яких кримські татари); мають обмеження чи випробувальний термін (34 людини, з них 20 кримські татари); у СІЗО (34 особи, 25 з них кримські татари); звільнені (54 людини, 34 з них кримські татари); переслідуються (33 людини, 27 з них кримські татари).

Нагадаємо, за даними Представництва президента України в Автономній Республіці Крим, станом на початок вересня Росія незаконно ув’язнила 186 громадян України. 123 із них – представники корінного кримськотатарського народу. Із загальної кількості політв’язнів 30 – арештовані, 138 – ув’язнені, 18 – без статусу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter