У Рівному створили Простір інтеграції для допомоги внутрішнім переселенцям

Дата: 17 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

У Рівному відкрили Простір інтеграції, де допомагатимуть внутрішньо переміщеним особам та загалом людям, які постраждали від російської агресії.

Про це повідомив очільник Рівненської обласної ради Андрій Карауш.

Фото: Рівненська ОДА

Простір інтеграції сьогодні відкрили у центрі міста, на вулиці Словацького, 3-А. Там люди зможуть отримувати різні послуги: юридичні та психологічні консультації; гуманітарну допомогу; розв’язання питання щодо працевлаштування; релокація бізнесу; відкриття власної справи”, – написав посадовець.

За його словами, такий центр – це спосіб інтеграції в місцеві громади. Допоможуть тут людям з будь-якої громади області.

Голова облради також додав, що відкрили Простір інтеграції завдяки співпраці обласної ради, адміністрації, місцевих громад, урядових та громадських організацій.

Фото: Рівненська ОДА

Як інформує Рівненська ОДА, область прийняла у себе понад 88 тисяч внутрішньо переміщених осіб, з яких 50 тисяч залишаються в регіоні на невизначений термін.

“Ми в Мінсоцполітики запускаємо послугу психосоціальної підтримки з формування життєстійкості та віримо, що громада Рівного теж от-от долучиться до пілотного проєкту. Завдяки поєднанню зусиль, зокрема й міжнародних партнерів, вдалося створити такий дружній простір, який стане центром надання послуг та місцем формування спільноти, що є унікальним ресурсом для кожної громади”, – сказала під час відкриття простору інтеграції керівниця відділу забезпечення діяльності міністра соціальної політики України Юлія Кокоячук.

В Рівненській ОДА повідомили, що в закладі вже надають допомогу ВПО – інформаційну підтримку, консультації, направлення до профільних служб, гуманітарну допомогу тощо. На місці працюють представники головного управління Національної соціальної сервісної служби, у яких можна отримати консультацію або направлення до місць компактного проживання чи громадських організацій, які надають іншу допомогу. Також тут можна отримати направлення на безплатні послуги юристів, медичну та психологічну допомогу, зокрема індивідуальні та групові заняття з психологом, тренінги особистого зростання тощо. У разі потреби ВПО можуть розміститися в приміщенні простору на строк до двох днів.

Крім того, такий центр сприятиме професійній реалізації внутрішньо переміщених осіб. Тут можна буде отримати допомогу з працевлаштування, професійного навчання та перекваліфікації. ВПО, які працюють віддалено, а також представники громадських організацій можуть скористатися коворкінгом та залами простору для проведення заходів.

Нагадаємо, в Одесі відкрили Центр соціально-психологічної підтримки для внутрішньо переміщених осіб. Тут одночасно можуть мешкати близько півтори сотні людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter