У рейтингу безпеки для жінок Україна посіла 105-те місце

Дата: 23 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Україна опинилася на 105-му місці в рейтингу “Жінки, світ і безпека”, який склав відомий американський журнал National Geographic.

Про це йдеться на сайті видання. 

Лідерами в рейтингу стали Норвегія, Швейцарія та Фінляндія, Україна опинилася між Колумбією і Гватемалою, а замикає список Ємен. Експерти оцінювали країни за критеріями безпеки, рівноправності, можливості жінок бути повноцінними учасницями суспільного життя, дискримінації за статтю під час влаштування на роботу, а також враховували існування або відсутність у державах законів, що обмежують права жінок.

Впливали на отримання балів і питання участі жінок у політичному житті країни, наявність у них вищої освіти, а також стабільного заробітку. 

На публікацію рейтингу відреагувала директорка міжнародної правозахисної організації “Amnesty International в Україні” Оксана Покальчук. Вона зауважила, що не розуміє, як Україна могла опинитися на такій низькій сходинці, криміналізувавши на сьогодні домашнє насильство, визнавши секс без згоди зґвалтуванням, скасувавши  список заборонених професій для жінок тощо. 

Згідно з рейтингом найкращих і найгірших країн для жінок від National Geographic Україна – на 105 місці (зі 167). Ми…

Gepostet von Oksana Pokalchuk – head of Amnesty International Ukraine am Dienstag, 22. Oktober 2019

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter