У разі нападу з боку Росії Україна може мобілізувати до 2,5 млн осіб – Данілов

Дата: 01 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Україна має можливість мобілізувати до 2,5 мільйона осіб у разі вторгнення на її територію з боку Росії.

Про це секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив в інтерв’ю виданню Associated Press.

“Вони (росіяни. – Ред.) зіткнуться з відповіддю нашого суспільства, наших громадян, наших військових. Ми можемо привести в бойову готовність від 2 до 2,5 мільйона осіб”, – запевнив він. 

Данілов зазначив, що біля України зосереджено близько 120 тисяч російських військових і Москва може влаштувати провокації “у будь-який момент”, але наголосив, що для початку повноцінного вторгнення знадобиться масштабна підготовка, яку буде легко помітити.

“Підготовчий період, який помітить увесь світ, може тривати від трьох до семи днів. Ми ще цього не бачимо. Ми чітко розуміємо, що відбувається, і спокійно до цього готуємося”, – сказав Данілов.

Крім того, секретар РНБО додав, що до 420 тисяч українців отримали бойовий досвід у боротьбі з російськими найманцями на Сході України і до 1 мільйона українців мають мисливські ліцензії.

Як відомо, за даними української, американської та британської розвідок, Росія зосередила біля кордонів України в окупованому Криму та Білорусі понад 100 тисяч особового складу, військову техніку та важке озброєння поблизу кордонів, а також нарощує військове угруповання на окупованій частині Донбасу.

19 січня президент Володимир Зеленський закликав громадян України не панікувати й не скуповувати продукти через можливе повномасштабне вторгнення Росії.

Водночас в інтерв’ю The Washington Post Зеленський припустив, що Росія може почати вторгнення у великі міста, зокрема в Харків, на підставі захисту російськомовного населення і це буде початком великомасштабної війни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter