У Раді створили робочу групу для вдосконалення закону про доступ до інформації

Дата: 26 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

У Верховній Раді створили робочу групу для вдосконалення закону про доступ до інформації: вона складається з представників різних комітетів і має на меті адаптувати документ до вимог війни.

Новий проєкт закону представлять уже 2024 року, сказав голова Комітету ВР з питань свободи слова Ярослав Юрчишин в інтерв’ю Укрінформу.

Ярослав Юрчишин. Джерело: фейсбук

Нардеп нагадав, що Україна виконала рекомендацію Євросоюзу й ухвалила якісний закон про медіа, зараз ключовим залишається питання його імплементації.

“Баланс, ефективність журналістських розслідувань, якість доступу до інформації, питання акредитації на лінії фронту, питання доступу до органів влади й комунікація з владою – це все про якість інформації і рівень довіри суспільства до влади. Ми маємо ефективно над цим працювати”, – сказав Юрчишин.

За його словами, необхідно вивести українські медіа та свободу слова на новий рівень, інакше люди звертатимуться по інформацію до анонімних джерел, зокрема телеграм-каналів, які дуже часто, за даними СБУ, використовує Росія для поширення дезінформації.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що українська влада готує зміни в доступі представників медіа до зони бойових дій.

Зокрема, Юрчишин заявив, що очолюваний ним комітет готовий докласти зусиль для створення та безперешкодного і конкурентного доступу журналістів до інформації. Насамперед це стосується напрацювання та впровадження чітких правил роботи медіа в зоні бойових дій та на прифронтових територіях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter