У Приморську Запорізької області окупанти викрали активіста Олександра Панченка

Дата: 22 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У Приморську Бердянського району Запорізької області російські військові викрали місцевого активіста, юриста Олександра Панченка.

Про це 22 квітня повідомила донька зниклого Єлизавета Соловйова.

Олександр Панченко. Джерело: фейсбук-сторінка Елизавети Соловйової

“Сьогодні окупанти викрали мого тата, активіста Панченка Олександра Вікторовича! Всі знають його як організатора акцій з прибирання та озеленення, як людину, яка завжди переживає за долю нашого міста і допомагає тим, хто цього потребує. Його місцезнаходження зараз невідомо”, — написала вона.

Викрадення активіста прокоментувала журналістка Ірина Ромалійська. Вона наголосила на тому, що на окупованих територіях росіяни викрадають мерів, керівників поліції, директорів шкіл, агропідприємств, активістів, представників громадянського суспільства. Схиляють їх до співпраці, загрожують, намагаються підкупити, беруть сім’ї у заручники, б’ють.

Вона розповіла, що Панченка знає змалку. Чоловік працював у поліції, потім вийшов на пенсію за вислугою років, наразі — юрист у місцевому психоневрологічному інтернаті. Активіст: займався озелененням Приморська, організовував суботники.

Коли Приморськ потрапив під окупацію, найактивніші жителі почали виходити з українськими прапорами на мітинги. Олександр Панченко також ходив на ці мітинги.

Згодом став одним з організаторів “нічного патруля” — люди самоорганізувалися і ходили патрулювати місто, щоб не було мародерства та крадіжок.

Коли до Приморська почали прибувати люди з заблокованого Маріуполя, чоловік організовував збирання речей для них.

“А сьогодні росіяни прийшли до Сашка. Провели обшук. І забрали його. Де він, що з ним, рідні не знають. Дочка вимагає максимального репоста. Російські “визволителі” забирають найкращих”, — написала журналістка.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що на Херсонщині в тимчасово окупованій Каховці російські військові викрали ще двох місцевих мешканців – Анатолія Чалого та Володимира Романова. Місцеперебування їх досі не відоме.

2 квітня в Каховці російські окупанти викрали Олега Кожем’якіна, учасника АТО та ексдепутата Каховської міської ради. Через 10 днів його відпустили. Після визволення чоловік звернувся до місцевої лікарні – у нього діагностували струс мозку, перелом ребер, а також вибиті зуби.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter