У прифронтових громадах Донеччини оголосили примусову евакуацію ще понад 70 дітей

Дата: 02 Лютого 2024
A+ A- Підписатися
На Донеччині із частини населених пунктів Мар’їнської та Очеретинської громад, які перебувають під постійними ударами окупантів, оголосили примусову евакуацію 72 дітей з 48 сімей.
 
Про це повідомляє Національна поліція України.
 
Фото: “Інтерфакс-Україна”

“Примусова евакуація стосується 9 населених пунктів Мар’їнської та Очеретинської територіальних громад, які перебувають під цілодобовим обстрілом військ РФ”, – йдеться у повідомленні.

Як заявили у поліції, заходи покликані мотивувати батьків виконати свій законний обов’язок – зберегти дитячі життя.

“Саме тому керівництвом Донецької обласної військової адміністрації за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій було оголошено обов’язкову евакуацію в примусовий спосіб”, зауважили поліціянти.

Займатися евакуацією родин будуть групи “Білий янгол”, парамедики поліції спільно з працівниками Державної служби з надзвичайних ситуацій, патрульною поліцією, поліцією охорони та представниками військових адміністрацій.

“Ситуація в цих населених пунктах загострилася. Там постійно працюють FPV-дрони, і українські евакуаційні групи вже неодноразово потрапляли під обстріли. Треба це враховувати під час проведення евакуації”, зазначив начальник поліції Донеччини Руслан Осипенко.

Евакуація дітей відбувається за згодою батьків, осіб, що їх замінюють, або інших законних представників.

Супроводжувати дитину під час виїзду має хоча б один з батьків або це право можна передати іншому родичу чи органам опіки.

Виїзд відбувається тільки на броньованому транспорті, при взаємодії з військовими та за погодженими маршрутами. Для дітей правоохоронці мають спеціальні дитячі шоломи та бронежилети.

Під час четвертого етапу примусової евакуації з 8 населених пунктів Очеретинської, Мар’їнської та Торецької громад вивезли 269 дітей. Залишається евакуювати 20 неповнолітніх лише з Торецької громади.

Спецгрупи поліції “Білий янгол” безпечно та безплатно вивозять із зони вогню дітей і дорослих, людей з інвалідністю та маломобільних. Гарячі лінії екіпажів:

  • на Авдіївському напрямку 066-56-19-102,
  • Бахмутському 066-56-15-102,
  • Великоновосілківському 066-56-11-102,
  • Лиманському 066-56-16-102,
  • Мар’їнському 066-56-10-102.

Нагадаємо, з квітня минулого року, після оголошення у Донецькій області примусової евакуації, у безпечні райони вивезли 856 дітей. З 43 населених пунктів вдалося евакуювати усіх дітей.

Раніше ZMINA повідомляла, що за останні два місяці на Донеччину повернулося на дві тисячі більше жителів, аніж евакуювалося. Загалом від початку повномасштабної війни з РФ до області повернулися 223 тисячі осіб, які раніше виїхали.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter