У Луганську російські окупанти затримали співробітника ОБСЄ

Дата: 23 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

В окупованому Луганську так звана “МДБ ЛНР” затримала співробітника СММ ОБСЄ Максима Петрова. Чоловіка звинувачують у передачі інформації військового характеру “іноземним спецслужбам”.

Про це повідомила пресслужба так званого “МДБ ЛНР”.

Затримання працівника ОБСЄ. Скріншот відео

Співробітника ОБСЄ, який працював перекладачем, затримали на порозі його помешкання. У “МДБ” стверджують, що чоловіка затримали у справі про “державну зраду”.

“Встановлено, що співробітник ОБСЄ Петров Михайло Юрійович, діючи на шкоду безпеці Луганської Народної Республіки, передавав відомості закритого характеру у військовій сфері представникам іноземних спецслужб”, — стверджують відомстві бойовиків.

Затримання Петрова не перше на непідконтрольній частині Донбасу. Раніше угруповання оголошували про кілька арештів працівників моніторингової місії. Це почалося після того, як угруповання ЛДНР визнали діяльність місії неправомірною, а перебування її представників — небажаним. На початку березня сепаратистські ЗМІ повідомили про те, що співробітники СММ ОБСЄ залишили окуповані Луганськ та Донецьк. Але частина персоналу лишилася.

Нагадаємо, з 1 квітня Росія наклала вето на одностайне рішення держав-членів ОБСЄ щодо продовження мандату місії в Україні. 

Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ створили рішенням усіх 57 держав-членів в березні 2014-го за запитом українського уряду. СММ була найбільшою місією в організації й за час своєї роботи видала 2432 щоденні звіти, 242 сповіщення та здійснила майже 18 тисяч патрулів.

Цьогоріч на початку березня місія оголосила про припинення діяльності в Україні після того, як її членів, розміщених в Маріуполі, обстріляли російські окупанти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter