У польських школах навчається близько 200 тисяч дітей з України

Дата: 14 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У польських школах станом на сьогодні навчається близько 200 тисяч дітей з України. Ще приблизно стільки ж дітей зараз знаходяться у Польщі, але навчаються в українських школах дистанційно. 

Про це повідомив заступник міністра освіти й науки Польщі Томаш Жимковський.

Фото: Depositphotos

“У нас близько 200 тисяч учнів. Це така ж кількість, як і в апогей минулого навчального року, тобто приблизно 15 травня, коли у нас теж було близько 200 тисяч учнів”, — заявив Жимковський.

Проте цього року більше українців навчається у загальних класах з польськими ровесниками, тобто зменшилася кількість учнів, які навчаються у підготовчих класах.

Він зазначив, що друга група українських учнів, які нині мешкають у Польщі, налічує приблизно стільки ж осіб. Однак ці діти навчаються дистанційно в українських навчальних закладах.

Заступник міністра також зазначив, що приємно здивований тим, як функціонують українські школи, що попри війну працюють в офлайн-форматі. Він наголосив на тому, що кожна така школа має укриття, аби у випадку бомбардування діти та вчителі мали змогу переміститися туди. 

Жимковський додав, що в Польщі наразі є 60 тисяч укриттів, більшість з яких знаходяться поблизу навчальних закладів. 

Нагадаємо, що в липні у Варшаві відбулося відкриття Українського освітнього хабу. Українці отримали в освітньому хабі Польщі такі безоплатні можливості, як навчання в українській школі, опанування IT-професій і гнучких навичок (soft skills), навчання українській, польській і англійській мовам, профорієнтація за допомогою штучного інтелекту, сприяння в працевлаштуванні, екскурсії тощо.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter