У Польщі вступила в дію заборона на в’їзд автівок, зареєстрованих в РФ

Дата: 17 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

17 вересня вступила в дію заборона на в’їзд до Польщі легкових автомобілів, зареєстрованих у РФ. Відповідні обмеження – це ще один елемент санкцій, накладених на росіян через вторгнення в Україну.

Про це пише видання PAP з посиланням на міністра внутрішніх справ Польщі Маріуша Камінського.

Фото: Getty Images

Після публікації 8 вересня цього року директив Європейської комісії про заборону в’їзду до Європейського Союзу автомобілів, зареєстрованих в Росії, хочу повідомити, що ця заборона на польському кордоні набуде чинності від завтрашнього дня. Вона набуває чинності сьогодні опівночі“, – повідомив журналістам Камінський.

Міністр пояснив, що тепер жоден легковий автомобіль, зареєстрованих у РФ, не зможе в‘їхати до Польщі.

Російські вантажівки вже підпадали під цю заборону. Зараз ми закриваємо цю справу. Жоден російський автомобіль не в’їде до Польщі. Пані та панове, це стосується всіх автомобілів, як тих, що використовуються в комерційних цілях, так і приватних – незалежно від того, чи керує автомобілем або володіє ним громадянин Росії, чи громадянин іншої країни“, заявив Камінський.

Він додав, що це ще один елемент санкцій, накладених на Росію та її громадян, у зв’язку з жорстокою війною в Україні, з огляду на те, що Росія зараз є загрозою міжнародній безпеці.

Раніше таку ж заборону запровадили країни Балтії та Фінляндія.

Заборона на в’їзд автомобілів із російськими номерами до Латвії почала діяти 12 вересня з 18:00 за місцевим часом. Ті, хто в’їжджає на таких авто, мають повернутися до РФ чи Білорусі, а в разі відмови транспортний засіб можуть конфіскувати.

В уряді Литви також оголосили про заборону 12 вересня. Виняток зроблено для транспортних засобів, які прямують транзитом до Калінінграда. У водіїв, які порушать заборону, можуть конфісковувати автомобілі.

З 13 вересня заборону запровадили й на кордонах Естонії. А з опівночі 16 вересня до країн Балтії долучилася Фінляндія.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter