У Польщі перебуває вже майже мільйон українських біженців

Дата: 06 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Від початку російського вторгнення в Україну, яке почалося 24 лютого, до Польщі дістався майже мільйон українських біженців.

Про це 6 березня повідомила у твіттері Польська прикордонна служба.

Джерело: твіттер Прикордонної служби Польщі

“Уже 964 тисячі. Сьогодні до 15.00 пропущено 84,1 тисячі людей, які втікають з України до Польщі, на прикордонних переходах”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією прикордонників, найбільше людей перетинають кордон на пунктах пропуску “Медика” та “Корчова”.

За даними Постійного представництва Польщі при Євросоюзі, напередодні, 5 березня, польсько-український кордон перетнула рекордна кількість біженців – понад 129 тисяч.

Наступного тижня польський уряд має внести у Сейм спеціальний законопроєкт, який стосуватиметься прав та гарантій для біженців з України і має дати відповідь на ключові питання, що стосуються правових підстав перебування українців у Польщі.

Нагадаємо, в Україні введено воєнний стан після нового вторгнення Росії (з 5:30 24 лютого 2022 року терміном на 30 діб). О 5-й ранку 24 лютого президент Росії Володимир Путін заявив про початок «спецоперації на Донбасі» після звернення про військову допомогу з боку угруповань «ДНР»/«ЛНР», які він перед тим «визнав».

Попри пряме вторгнення, Кремль заперечує наміри окупації України і заявляє, що метою вторгнення є «демілітаризація і денацифікація України».

Водночас громадські та урядові організації України зафіксували вже всі типи воєнних злочинів з боку Росії. Приклади воєнних злочинів ZMINA збирає тут, а також за тегами міжнародні злочини та #PutinWarCrimes.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter