У Польщі оштрафували нідерландську туристку за нацистський салют перед входом до Аушвіца

Дата: 24 Січня 2022
A+ A- Підписатися

У неділю, 23 січня, польська поліція затримала нідерландську туристку, яка позувала для фото, виконуючи нацистський салют на місці колишнього табору смерті Аушвіц-Біркенау біля міста Освенцим.

Про це пише BBC. 

Фото: auschwitz.org

29-річна жінка позувала для фото, виконуючи нацистський салют перед воротами з гаслом “Arbeit Macht Frei” (“Праця звільняє”) – одним із символів Голокосту. Фотографував жінку її чоловік. На їхні дії звернув увагу охоронець музею. 

Пізніше жінку звинуватили в причетності до нацистської пропаганди. Прокуратура виписала штраф, який зловмисниця погодилася сплатити. За її словами, цей вчинок був “злим жартом”.

Це вже не вперше, коли іноземців затримують за пропаганду нацизму в Польщі – за цим звинуваченням загрожує до двох років позбавлення волі. У 2013 році двох турецьких студентів засудили до шести місяців ув’язнення за аналогічний нацистський салют в Освенцимі.

Аушвіц – один з найбільших нацистських концтаборів, що існував з кінця травня 1940 до січня 1945 року біля міста Освенцима. Наразі на території колишнього табору смерті діє музей та споруджено меморіальний комплекс. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter