У Польщі невідомі під виглядом Департаменту в справах іноземців збирають персональні дані українців 

Дата: 23 Січня 2023
A+ A- Підписатися

У Польщі невідомі незаконно збирають персональні дані українців. У низці великих міст країни зʼявилися фальшиві оголошення нібито від імені Департаменту в справах іноземців.

Про це повідомили в Управлінні в справах іноземців.

Фото: Управління в справах іноземців

“Департамент у справах іноземців не є автором оголошень і не збирає інформацію, зазначену в листівках. Загальнодоступний логотип департаменту був використаний для того, щоб ця інформація здавалася правдивою. Зміст листівки може натякати на те, що це спроба отримати персональні дані. Закликаємо вас ігнорувати все це. Не відповідайте та не пересилайте жодних даних”, – наголосили в установі.

Зазначається, що у фальшивих оголошеннях невідомі закликають українців надати персональні дані. Їх збирають нібито для “допомоги” українському дипломатичному представництву.

На листівках також розміщено QR-код, за яким поляків закликають переходити й повідомляти про громадян України все, що їм відомо. Шахраї навіть лякають “штрафами” тих, хто не надасть відповідної інформації.

Фото: Управління в справах іноземців

Крім того, зловмисники розсилають електронні листи полякам, щоб ті повідомили їм дані про українських біженців. Листи надходять нібито з електронної пошти Посольства України в Польщі. 

Нагадаємо, що російська пропаганда посилила інформаційну діяльність у Польщі, стверджуючи, що економічна ситуація в країні постійно погіршується через нібито політику уряду, який підтримує Україну. Інформаційно-просвітницька діяльність з цієї теми використовується для створення потенціалу бунту проти допомоги українцям.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter