У Польщі чоловік напав на групу відпочивальників, бо ті розмовляли українською

Дата: 29 Червня 2021
A+ A- Підписатися

У польському місті Познань поліція затримала чоловіка, який напав на групу чоловіків, які розмовляли українською. 

Про це повідомляє видання Epoznan.

Про інцидент, що трапився на пляжі в районі Стшешинського озера, журналісти дізналися, коли побачили декілька фото з місця подій у місцевого мешканця у фейсбуку. Нападник, як розповів очевидець, почав кричати групі українців, щоб ті забиралися геть, а потім ударив одного з компанії ногою по голові так, що той утратив свідомість. Агресивний чоловік, за словами свідка, був нетверезим та шукав приводу, щоб почати конфлікт, але напад учинив, коли почув українську мову.  

Правоохоронці, які патрулювали територію озера, припливли на сигнали відпочивальників про допомогу. Вони затримали нападника. У поліції пообіцяли допитати його і висунути звинувачення якнайшвидше. 

Нагадаємо, що у 2019 році Омбудсман Людмила Денісова обговорювала зі своїм польським колегою Адамом Боднаром питання збільшення кількості випадків вияву дискримінації та ворожнечі стосовно українців у Польщі. До цього декілька гучних випадків стались у Вроцлаві, Перемишлі та місті Хващино під Гданськом, де група чоловіків напала на будинок, у якому жили трудові мігранти з України. Нападники кидали в дім пляшки та каміння і кричали українцям, щоб вони забиралися з країни.

Влітку 2019-го у Варшаві невідомі кинули до квартири, яку винаймали українці, “коктейль Молотова”, а під’їзд обписали образами. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter