У полон, імовірно, потрапив росіянин, якого дружина заохочувала “ґвалтувати українок” 

Дата: 25 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У полон українських військових, імовірно, потрапив російський солдат Роман Биковський. Його в перехопленій СБУ телефонній розмові дружина зі сміхом заохочувала “ґвалтувати українських баб”. 

Про це повідомив радник керівника Офісу президента Олексій Арестович в ефірі “ФейгінLive”, а раніше – ексдепутат держдуми Росії Ілля Пономарьов. Інформація водночас ще потребує уточнення. 

Солдата нібито взяли в полон під Ізюмом Харківської області. 

12 квітня СБУ опублікувала фрагмент перехопленої телефонної розмови російського військового з дружиною, в якій вона зі сміхом заохочувала чоловіка “ґвалтувати українських баб”. Журналісти встановили фігурантів розмови – ними виявилися 27-річний Роман Биковський та його дружина Ольга Биковська, у дівоцтві Пінясова. Обоє – родом з Орловської області РФ. 

Журналісти з’ясували, що чоловік – у минулому строковик Росгвардії, він служив у полку, який брав участь в окупації Криму Росією. З початком повномасштабного військового вторгнення РФ він знову поїхав до України, цього разу на Херсонщину. Жінка виховує їхню дитину в окупованому Криму.

“Схеми” дізналися, що російський військовий на момент дзвінка дружині перебував на Херсонщині. Від джерел в українських правоохоронних органах журналістам стали відомі російські телефонні номери співрозмовників, що й дозволило їх ідентифікувати. 

Також журналісти з’ясували, що Биковський пішов служити до десантників, які брали участь в окупації Криму, куди він через чотири роки перевіз власну сім’ю. А згодом, у 2022 році, пішов воювати в сусідню Херсонську область, де дружина, яка залишилася вдома з дитиною, рекомендувала йому ґвалтувати українок.

Крім того, журналісти зателефонували Биковському. Він стверджував, що на записі не його голос. “При цьому його голос такий же, як на “плівках” правоохоронців“, – зауважили автори розслідування.

Голос Биковської також повністю збігся з голосом на опублікованому українською спецслужбою аудіозаписі. Вона підтвердила, що її чоловік перебував на той момент у Севастополі, уточнивши, що він лікувався в шпиталі після поранення. Де саме, сказала, що не знає.

Читайте також: “Зґвалтування як зброя: з’являються численні свідчення сексуального насильства з боку окупантів в Україні”.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter