У підконтрольних Росії “Л/ДНР” зірвали план примусової мобілізації — розвідка

Дата: 15 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

План з мобілізації 26 тисяч “резервістів” з підконтрольних Росії угруповань “ЛНР” І “ДНР” до сухопутних військ РФ фактично зірваний.

Про це повідомляє Головне управління розвідки.

Джерело: фейсбук-сторінка ГУР МО України

Чоловіки призивного віку (18—65 років) всіляко уникають призову, не бажаючи ставати “гарматним м’ясом” в армії окупанта, йдеться в повідомленні.

“Згідно з попередніми планами, за рахунок мобілізованих мали укомплектувати 17 стрілецьких полків у складі загальновійськових армій Південного та Західного ВО РФ. Це завдання не виконане”, — уточнили в ГУР.

За інформацією українських розвідників, з особовим складом, який все ж вдалося залучити, не проводяться будь-які вишколи чи інструктажі. Також їх забезпечують непридатною для використання амуніцією та зброєю.

Представники армії РФ, що проводять рекрутинг, обіцяють задіювати “новобранців” у завданнях із забезпечення контролю над окупованими територіями, охорони доріг та військових об’єктів, покращення оборонних позицій. Але практика показує, що мобілізовані з ОРДЛО складають найближчий резерв для поповнення втрат підрозділів, які беруть безпосередню участь у бойових діях проти України. Також саме їх, як найменш цінний «ресурс» використовують для проведення «розвідки боєм» для виявлення позицій українських захисників, уточнили в ГУР.

Раніше ZMINA опублікувала історію жителя тимчасово окупованого Донецька, якому вдалося уникнути примусової мобілізації в “ДНР”, а згодом взагалі втекти з “республіки”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter