У Парижі активісти пікетували будинок ексдружини заступника Шойгу

Дата: 26 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Громадські активісти провели в Парижі демонстрацію перед будинком, де, ймовірно, проживає Світлана Іванова – ексдружина заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова.

Про це повідомляє DW.

Фото: AFP

Активісти вимагали запровадити санкції проти ексдружини російського військового високопосадовця. Вони вважають, що розлучення Іванових було фіктивним, щоб уникнути санкцій.

Як повідомляє агенція AFP, протестувальники тримали плакати з написами на кшталт “Грабує в Росії. Вбиває в Україні. Має дружину у Франції”. Активісти критикували Іванову за те, що вона допомагає своєму колишньому чоловікові обійти санкції ЄС. Тому, на думку активістів, їй слід заборонити проживання в ЄС і заморозити її активи в Європі.

Нагадаємо, раніше видання “Українська правда” опублікувало серію розслідувань, присвячених відпочинку представників російської еліти у французькому курорті Куршевелі.

Виданню вдалося знайти там не лише Іванову, але й, зокрема, дружину та доньку одного з ключових путінських олігархів, Андрія Бокарева, а також Михайла Карісалова, генерального директора російської компанії “Сибур”, яка належить підсанкційному путінському олігарху Леоніду Міхельсону.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter