У Пакистані запровадили хімічну кастрацію для ґвалтівників

Дата: 20 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Після масових протестів з приводу недавнього сплеску зґвалтувань жінок і дітей, парламент Пакистану ухвалив закон про хімічну кастрацію серійних ґвалтівників.

Про це повідомляє Reuters.

Джерело: REUTERS/Akhtar Soomro/File Photo

По всій країні будуть створені спеціальні суди з метою прискорення розслідування та розгляду справ про зґвалтування та сексуальне насильство. Такі справи розв’язуватимуть не довше 4 місяців.

Для серійних ґвалтівників як можливе покарання передбачено хімічну кастрацію – процедуру із введення в організм спеціальних препаратів, які пригнічують вироблення статевих гормонів і знижують лібідо. За групове зґвалтування загрожуватиме довічне ув’язнення або смертна кара.

За даними некомерційної організації War Against Rape, менш як 3% ґвалтівників засуджуються судами в Пакистані. Хімічна кастрація, що здійснюється за допомогою ліків, практикується у Польщі, Південній Кореї, Чехії та деяких штатах США.

Нагадаємо, у вересні 2019 року президент України Володимир Зеленський ветував законопроєкт № 6449, який передбачав посилення відповідальності за статеві злочини проти дітей, зокрема запроваджував примусову хімічну кастрацію.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter