У Пакистані невідомі скоїли замах на першу в країні трансгендерну ведучу

Дата: 01 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Минулого тижня невідомі озброєні люди відкрили вогонь по Марвії Малік, коли вона поверталася з аптеки додому в районі Лахорського гарнізону в місті Лахор. Телеведуча розповіла поліції, що раніше отримувала анонімні телефонні дзвінки та повідомлення з погрозами через трансактивізм. За її словами, це і стало основною причиною замаху.

Про це пише видання “Them”.

Марвія Малік. Фото: Getty Images

Кілька років тому Малік поїхала з Лахора через страх за своє життя. Однак згодом вона повернулася туди, щоб зробити трансгендерний перехід. Після цього, у 2018-му, коли їй був 21 рік, Малік стала першою трансгендерною телеведучою новин у країні та почала працювати на каналі “Kohenoor News”. 

Родина жінки перестала з нею спілкуватися ще коли вона навчалася в школі, тому їй довелося працювати в салоні краси, а потім стати моделлю, щоб самостійно оплачувати своє навчання. 

“Ми хочемо, щоб нас приймали як рівноправних громадян. У нас є право на роботу та успадкування майна”, – зазначила вона. 

Малік також виступала за квоти на працевлаштування трансгендерних людей, а також за резервування для них місць у верхній та нижній палатах пакистанського парламенту. 

Відомо, що у 2018 році Пакистан ухвалив закон про захист трансгендерних людей. Це дозволило їм визнавати свою стать в офіційних державних документах, а також цей закон заборонив дискримінацію за ознакою гендерної ідентичності. 

Крім того, закон зобов’язує уряд Пакистану створювати центри захисту та притулку для трансгендерних громадян, надавати їм психологічну допомогу й консультування, а також проводити періодичну розʼяснювальну роботу на тему трансгендерності та гарантувати транслюдям право на спадщину.

Нагадаємо, що 8 лютого 21-річна Зія Павал та її 23-річний партнер Захад, які живуть в Індії та є трансгендерною парою, стали біологічними батьками. Раніше їхні фотографії були вірусними в інтернеті, оскільки виношував дитину саме трансгендерний чоловік Захад. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter