В окупованому Довжанську росіяни у школах створили кадетські класи: там навчають стрільби та саперної справи

Дата: 03 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому місті Довжанськ Луганської області, в школах росіяни ввели кадетські класи. Замість предметів, необхідних для здобуття вищої освіти, дітей будуть навчати саперної справи, тактики диверсійних груп і стрільби.

Про це повідомляє Луганська обласна державна адміністрація.

“За останні роки у загальноосвітніх навчальних закладах Довжанська окупанти відкрили декілька кадетських класів. Замість предметів, які знадобляться при здобутті вищої освіти, там викладають для дітей саперну справу, тактику диверсійних груп, розвивають навички стрільби. За них вже зробили вибір”, – йдеться в повідомленні.

Раніше Луганська обласна держадміністрація повідомляла, що після так званих “перших виборів” в “ЛНР” неодноразово звітували про виконання доручення Кремля щодо демобілізації студентів вишів.

“Однак, тоді дозволили залишити фронт тільки близько половині із загальної кількості залученої на фронті молоді. Потім почався тиск на студентів у Донбаському державному технічному університеті в Алчевську, коли юнаків змушували брати академічні відпустки”, – зазначають в Луганській ОДА.

Наразі стало відомо про аналогічну ситуацію у Луганську – 250 студентів ЛДУ ім. В. Даля окупанти змусили взяти академічні відпустки і відправили на війну.

Нагадаємо, в школах та комунальних установах тимчасово окупованої Луганської області представники “місцевої адміністрації” наказали створити так звані “музеї СВО”. Відвідування таких музеїв планують зробити обов’язковим.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter