У Новій Зеландії надаватимуть посвідку на проживання українським біженцям

Дата: 27 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Уряд Нової Зеландії надасть посвідку на проживання українським біженцям, які прибули до країни за спеціальною візою, запровадженою після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Про це інформує Bloomberg.

Власники спеціальної української візи, які отримають документ до 15 березня 2024 року, зможуть подати заявку на проживання в Новій Зеландії, повідомляється на сайті уряду.

12-місячний дозвіл вперше відкрили для заявників у березні 2022 року та згодом продовжили ще на один рік у лютому.

Уряд повідомив, що було видано близько 1 510 віз, і в Новій Зеландії є близько 340 власників дозволу. Уряд припинить приймати заявки після 15 березня.

Для того, щоб отримати посвідку, необхідно надати медичну довідку, пройти перевірку особистісних якостей і відповідати встановленим вимогам, а також сплатити 1200 новозеландських доларів (708 доларів США) збору.

Як пише видання, у зв’язку з війною в Україні в Новій Зеландії запустили у 2022 році спеціальну візу для українців, яка дозволяє новозеландцям українського походження подавати заяву на отримання візи, щоб привезти до Нової Зеландії членів своїх сімей, які перебувають в Україні.

Раніше ZMINA повідомляла, що у Литві за останні пів року департамент міграції видав іноземним громадянам 86 372 посвідки на тимчасове проживання. Це найбільша кількість посвідок на проживання в країні на півріччя за останні 5 років. З них приблизно 60% отримали українці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter