У Німеччині праворадикала засудили до довічного через убивство політика 

Дата: 28 Січня 2021
A+ A- Підписатися

Суд у Франкфурті засудив Стефана Ернста, прихильника праворадикальної ідеології, до довічного ув’язнення через убивство німецького політика, який виступав на підтримку мігрантів. 

Про це повідомляє Reuters. 

Фото: Spiegel. Під час засідань 47-річний Стефан Ернст сказав сім’ї вбитого політика, що “йому дуже шкода через те, що він їм зробив”

Стефана Ернста визнали винним у вбивстві представника Християнсько-демократичного союзу Вальтера Любке на ґрунті расизму та ксенофобії сьогодні, 28 січня. 

Суд відхилив звинувачення в сприянні вбивству, подане прокурором проти іншого обвинуваченого, Маркуса Хартманна. Його натомість визнали винним у зберіганні зброї та присудили півтора року умовно. 

65-річний Любке був головою регіональної ради в місті Кассель у землі Гессен. У 2015 році він відкрито підтримав заклик канцлерки Німеччини Ангели Меркель приймати мігрантів. 

Через це політик став фігурою ненависті ультраправих, пише видання. 

У червні 2019 року Любке застрелили в голову з близької відстані в його ж будинку. Це було перше вбивство політика в Німеччині за кілька десятиліть.  

Під час засідання біля Вищого регіонального суду у Франкфурті протестувальники тримали плакати з фотографією Любке та написами “Відкриті для різноманітності” й “Демократичні цінності безсмертні”.

Довічне ув’язнення в Німеччині має невизначену тривалість і може бути замінене на умовно-дострокове через 15 років. Але суд заявив, що, зважаючи на тяжкість злочину Ернста, він зарезервував можливість  застосувати до засудженого запобіжний захід у вигляді утримання під вартою навіть після того, як строк його покарання вважатиметься відбутим. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter