У Нігерії католицькі священники не будуть благословляти одностатеві пари

Дата: 29 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Попри декларацію Ватикану католицькі священники в Нігерії відмовилися благословляти одностатеві пари. 

Про це повідомляє Africanews.

Фото з відкритих джерел

Як пише видання, дозвіл Папи Римського благословляти одностатеві шлюби викликав плутанину серед католиків у деяких частинах Африки. Так, у Нігерії Асоціація католицьких єпископів вважає, що заява Папи не суперечить вченню церкви про шлюб як “винятковий союз” чоловіка й жінки. Однак багато хто залишається проти. 

Зазначається, що після оголошення Ватикану адвокат з прав людини Ліборус Ошома сказав, що заява Папи “не змінює закон Нігерії“. 

Закон у Нігерії сьогодні полягає в тому, що шлюб згідно з актом незалежно від того, укладається він у церкві чи в реєстрі, це акт між чоловіком і жінкою“, – пояснив Ліборус.

У 2014 році в Нігерії ухвалили закон про заборону одностатевих союзів та шлюбів, порушникам загрожує увʼязнення на термін до 14 років.

Нагадаємо, у жовтні цього року в Нігерії правоохоронці затримали 76 людей за участь у святкуванні дня народження гомосексуального чоловіка, яке відбувалося на півночі країни. Парамілітарна організація країни заявила, що організатор святкування також нібито планував провести одностатеве весілля.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter