У Нідерландах обладнають сотні додаткових місць для розміщення українських біженців

Дата: 09 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Для прийому українських біженців у Нідерландах муніципалітети незабаром облаштують сотні додаткових місць.

Про це повідомляє місцеве видання NOS.

Як пише видання, найближчими тижнями в Нідерландах муніципалітети організують сотні додаткових притулків для біженців з України.  Державний секретар Міністерства юстиції та безпеки Нідерландів Ерік ван дер Бург  поінформував, що у пунктах прийому “досягнуто ліміту” і що центральні пункти прийому в Амстердамі та Утрехті заповнені. Потрібно негайно додати 500 притулків. Ще тисячу місць мають організувати до 1 жовтня. За офіційними даними в Нідерландах зареєстровано 98 тисяч українських біженців. Нині у приймальних відділеннях є 81 000 ліжок, у тому числі 80 000 використовуються.

25 регіонам країни влада запропонувала збільшити кількість притулків до 90 000 протягом найближчих тижнів, а потім до 97 000. Муніципалітети мають зробити все можливе для досягнення цієї мети.

Очікується, що до кінця цього року біженців з України у країні буде понад 104,4 тис.

Нагадаємо, наприкінці липня поточного року влада Нідерландів повідомила, що планує купити комплексний парк відпочинку у кемпінгу De Blekkenhorst у місті Ден-Хем, який служитиме тимчасовим житлом для близько 200 біженців з України.

Раніше ZMINA писала, що у квітні у нідерландському селі Харскамп кілька десятків українців провели акцію протесту через погані умови проживання в пункті тимчасового розміщення біженців. 

Протестувальники скаржилися на погану якість харчових продуктів, низький рівень навчання, а також повну відсутність медичного обслуговування. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter