У Нагірному Карабаху під обстріл потрапили іноземні журналісти, двоє поранених – ЗМІ

Дата: 01 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Під час бойових дій у Нагірному Карабаху під обстріл потрапили журналісти французьких видань Le Monde і Agence France-Presse (AFP) та російського видання “Дождь”. Двох французьких журналістів поранено, один з них у критичному стані.

Інформацію про обстріл журналістів спочатку повідомив уряд Вірменії, а потім підтвердили видання.

“Унаслідок обстрілу азербайджанських військових щойно в Мартуні в Арцаху (самопроголошена республіка Нагірний Карабах. – Ред.) отримали поранення двоє репортерів, громадян Франції, з видання Le Monde. Їх перевозять до міського шпиталю. У групі були й інші журналісти”, – йдеться в повідомленні уряду Вірменії.

У виданні Le Monde повідомляють, що їхніх кореспондентів супроводжували журналісти з команди AFP, які не постраждали.

За даними вірменської влади, також сьогодні під час обстрілу постраждали двоє вірменських журналістів.

Журналіст французького видання Le Monde перебуває у важкому стані. Другий журналіст Le Monde – в операційній у Мартуні, повідомляє Інтерфакс із посиланням на телеграм-канал спеціального кореспондента РІА ФАН Аббаса Джуми, який перебуває в Карабаху.

Президент Франції Еммануель Макрон уже заявив, що Париж надішле санітарний літак за двома журналістами, пораненими в Нагірному Карабаху.

Головний редактор телеканалу “Дождь” Тихон Дзядко повідомив Інтерфаксу, що біля Мартуні потрапив під обстріл його заступник Дмитро Єловський.

“Дмитро Єловський потрапив під обстріл у місті Мартуні в Нагірному Карабаху, він не постраждав. Нині він перебуває в бомбосховищі”, – сказав Дзядко, зазначивши, що Єловський працює без знімальної групи.

Як відомо, з 27 вересня тривають інтенсивні бойові дії на лінії зіткнення між Азербайджаном та самопроголошеним Нагірним Карабахом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter