У МЗС Росії “допускають можливість” обміну українських військовополонених з “Азовсталі”

Дата: 23 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У МЗС Росії “допускають можливість” обміну полонених з “Азовсталі”. Йдеться про понад дві тисячі українських військових.

Про це у понеділок сказав заступник глави МЗС Росії Андрій Руденко, повідомила російська державна агенція “РИА Новости”.

Українські захисники з “Азовсталі” / Фото: Reuters

Руденко зазначив про “можливість обговорення” з Україною обміну полонених з “Азовсталі”. Він водночас не надав жодних деталей. 

Відомо однак, що Кремль не збирається обмінювати українських бійців із “Азовсталі” на кума Путіна Віктора Медведчука, бо це є “різна категорія осіб”. Про це прессекретар президента Путіна Дмитро Пєсков сказав російським журналістам сьогодні раніше. 

Також сьогодні колабораціоніст із Росією та ватажок терористичного квазідержавного утворення “ДНР” Денис Пушилін заявив, що полонених з “Азовсталі” віддадуть під “міжнародний трибунал у республіці”. 

Представник МЗС Росії сьогодні не заперечив проти проведення такого трибуналу. Ще у квітні з’явилась інформація щодо планів влади Росії оголосити про створення так званого “міжнародного трибуналу щодо України”, у межах якого збираються “судити” захоплених у полон посадовців, військових та активістів. 

21 травня президент Зеленський під час телеінтерв’ю сказав, що українських захисників “мають обміняти”. Утім, подробиць перемовин з Росією із цього приводу не розповів.

“Будемо забирати їх додому. Це те, що ми повинні зробити разом із тими партнерами, які брали на себе відповідальність”, – зазначив Зеленський. 

Нагадаємо, що прессекретар Путіна Пєсков заявив, що РФ шукатиме варіанти для захисту Вадима Шишимаріна, якого засудили до довічного позбавлення волі за порушення законів і звичаїв війни, а саме – вбивстві 62-річного мирного жителя селища Чупахівка Сумської області.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter