У Миколаєві відправили під домашній арешт жінку за вбивство чоловіка, який з ножем вимагав від неї сексу

Дата: 04 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Центральний суд Миколаєва відправив під нічний домашній арешт 30-річну жінку, яку підозрюють у вбивстві знайомого 1 січня нинішнього року в одному з клубів Миколаївщини.

Про це повідомляє ВВС News Україна.

Вбивство сталося біля одного з місцевих клубів на Миколаївщині. Джерело: mk.npu.gov.ua

За інформацією місцевих поліцейських, жінці висунули підозру у вбивстві знайомого, який напідпитку погрожував їй ножем, вимагаючи сексу. Підозрювана забрала в чоловіка зброю та вдарила його: постраждалий помер на місці.

“Місцевий мешканець чіплявся до жінки та навіть дістав ніж, щоб змусити її відповісти взаємністю. Ніж вона забрала та вдарила ним нетверезого знайомого. Від отриманих поранень 25-річний потерпілий помер на місці події”, – йдеться в повідомленні на сторінці Миколаївської поліції у фейсбуку.

Вбивство сталося близько 6 ранку 1 січня в місцевому клубі, де проходила дискотека.

Наразі справа кваліфікована за статтею про умисне вбивство; жінці загрожує до 15 років позбавлення волі.

Згідно з обраним запобіжним заходом, підозрювана зобов’язана з’являтись за викликом слідчого прокурора та органів досудового розслідування до суду й не залишати власне помешкання з 19:00 до 6:00.

Жінці не можна виїжджати за межі Миколаївщини, а також спілкуватися зі свідками кримінального провадження.

У соцмережах багато користувачів обурилися обвинуваченням жінки в умисному вбивстві, вважаючи її дії самообороною. До того ж у повідомленні поліції підозрювану назвали “зловмисницею”, тобто такою, що заздалегідь мала намір вбити чоловіка. Проте в цьому ж повідомленні про вбитого пишуть, що він проявляв до жінки “надмірну увагу” і “дістав ніж, щоб змусити її відповісти взаємністю”.

“115-та?? Ні під яким кутом не бачу тут 115-ту. А от 371 і 372 КК дуже навіть кидається в очі. Абсолютно типова дискримінаційна небезпечна м*сорська, а тепер вже і поліцейська практика незаконного переслідування жінок за правомірну необхідну оборону від сексуального насильства. Це не лише жінок, звісно, стосується. Але вони найбільше під ударом”,написала адвокатка Євгенія Закревська на своїй сторінці у фейсбуку.

Джерело: фейсбук-сторінка Євгенії Закревської

Після критики в поліції пояснили, підозрюють жінку саме у вбивстві, а не перевищенні самооборони, бо конфлікт між нею та вбитим розпочався в приміщенні, а згодом продовжився на вулиці. Свідком цього став один з працівників клубу. Жінка нібито забрала ніж у чоловіка, а працівник клубу, аби припинити конфлікт, притис його до стіни.

“Саме у цей момент, попри те, що небезпеки для жінки не було, вона вдарила знайомого ножем у живіт”, – наголосили в поліції.

За словами правоохоронців, жінка надавати пояснення відмовляється, посилаючись на ст. 63 Конституції, щодо можливої спроби зґвалтування чи нападу також нібито не заявляє; жодних тілесних ушкоджень вона не отримала. У поліції заявили про проведення судово-медичної експертизи та допит можливих свідків.

Якщо поліція встановить нові обставини, можлива перекваліфікація події.

За інформацією Оксани Балабан, адвокатки підозрюваної, жінка є матір’ю-одиначкою, в неї на утриманні – двоє неповнолітніх дітей.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Дніпрі судять 33-річну Марину Полях, яка, захищаючись, убила домашнього тирана, що знущався з неї два роки. Попри те, що захист не бачить складу злочину у діях жінки та розцінює випадок щонайбільше як самозахист, прокуратура продовжує кваліфікувати його як умисне вбивство за статтею 115 ККУ. Санкція статті – ув’язнення строком від 7 до 15 років.

Сама Марина до того як взятися за ніж, 22 рази зверталася до поліції із заявами про насильство з боку співмешканця. Проте реального захисту з боку держави жінка так і не дочекалася.

Детальніше історію Марини Полях читайте в матеріалі: “Роки домашнього насильства і бездіяльності поліції. Історія дніпрянки, яка, захищаючись, убила кривдника”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter