У Миколаєві під обстріл потрапила онкологічна лікарня

Дата: 12 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Ввечері 11 березня російські військові обстріляли миколаївську онкологічну лікарню, минулося без жертв.

Про це повідомляє начальник управління охорони здоров’я Миколаївської ОДА Максим Безносенко у фейсбуці.

За його словами, російські загарбники у п’ятницю відкрили вогонь по цивільних об’єктах міста Миколаїв, зокрема, по лікарні, де перебувають онкохворі з усієї області.

“Якщо ненависть до ворога гуртує – ми вже найзгуртованіша нація у світі. Якщо Росія бачить в онкологічних хворих рівного собі супротивника, який несе загрозу – вона не просто хвора, вона вже в агонії. І це – єдине, що може нас тішити в таких обставинах. Нелюди поцілили, але великої шкоди, на щастя не завдали. Тож працюємо далі”, – написав Безносенко.

Загиблих внаслідок обстрілу Миколаєва 11 березня – немає.

Водночас голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім у відеозверненні повідомив, що російські війська вночі хаотично обстріляли Миколаїв – лікарні, інтернат, котельню, внаслідок чого 2 особи отримали поранення.

За його словами, ворог змінює тактику – тепер російські військові виїжджають, стріляють і тікають назад. Окупанти розміщуються у селах, квартируються у сільських школах та будинках, тому ЗСУ не можуть “щільно накривати їх у відповідь”.

Кім зазначив, що оскільки зараз правил немає, то тепер працюватимуть із ворогом “жорсткіше”.

За даними, які наводить “Суспільне”, під час обстрілів Миколаєва 11 березня один чоловік отримав осколкові поранення, три снаряди потрапили у житлові будинки, один влучив у котельню, і ще один – в автостоянку. В одному з кафе у місті виникла пожежа, також повідомляють про загоряння автомобіля.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter