У Мін’юсті знайшли ящики з прихованими листами

Дата: 06 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

У будівлі Міністерства юстиції знайшли декілька ящиків з прихованою вхідною документацією.

Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомив очільник відомства Денис Малюська.

Знайшли кілька ящиків прихованої вхідної кореспонденції, яка несла ризики для схематозників, та яку співробітники…

Gepostet von Denis Malyuska am Dienstag, 5. November 2019

За його словами, у ящиках знаходились документи, які несли ризики для колишніх працівників міністерства, та які співробітники відомства, відповідальні за діловодство, сховали імовірно на замовлення третіх осіб.

“Судячи з усього, на вхідній кореспонденції був встановлений корупційний фільтр: на якихось документах проставляли “мінус” і він ховався, а потім і знищувався. Про якісь інші важливі документи повідомляли сторонніх зацікавлених осіб. А зовсім нікому не потрібний хлам одразу брався в офіційну роботу”, – написав міністр.

Малюська очолив Мін’юст наприкінці серпня. У своєму дописі він розповів, що до його приходу всі документи у відомстві відфільтрували. 

“Приношу свої вибачення перед тими, хто не отримав вчасні відповіді на свої повідомлення та скарги”, – написав він. 

Наразі про знахідку вже повідомили правоохоронців. 

Про затримки у відповідях на звернення з міністерства, а інколи й повне їх ігнорування було відомо й раніше. На початку цього року правозахисники з “Донецького меморіалу” розповіли, що двічі на рік протягом 15 років надсилали запит до міністерства про статистичні дані, проте у відповідь отримували неповну інформацію. Також активісти розповідали про досвід реєстрації запитів безпосередньо у відповідальних за доступ до публічної інформації службовців відомства, який називали складним та далеким від європейських стандартів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter