У Мін’юсті розповіли, що на 50% виконали план реалізації Нацстратегії з прав людини

Дата: 22 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

План дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини виконано на 50%.

Про це розповіла заступниця міністра юстиції з питань європейської інтеграції Валерія Коломієць.

За словами Коломієць, моніторинг за перший квартал поточного року показав, що з 604 заходів, передбачених планом дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини, виконаним є 331 (54,8 % загальної кількості), з яких виконано в повному обсязі 223 заходи (36,92 % загальної кількості); 84 заходи виконано у звітному періоді (13,91 % загальної кількості) та 20 – частково (3,31 % загальної кількості).

Водночас ще 205 заходів (33,94 % загальної кількості) перебувають на стадії виконання, а невиконаними залишаються 11 (1,82 % загальної кількості).

“2020 рік для нас є показовим, адже саме наприкінці цього року спливає термін плану дій з реалізації Національної стратегії. Тому наразі Міністерство юстиції напрацьовує механізми та рішення, щоб забезпечити ефективну реалізацію Національної стратегії у сфері прав людини. Зважаючи на те, що Національна стратегія є комплексним документом, який охоплює сфери політик різних міністерств, важливо об’єднати зусилля в цьому напрямі, щоб втілити рішення, спрямовані на вирішення проблем у сфері прав людини”, – розповіла Коломієць.

Нагадаємо, Національна стратегія у сфері прав людини ‒ системний документ, покликаний інтегрувати цінності прав людини в різні сфери державної політики. Це загалом має покращити становище з правами людини в Україні. Документ затвердив колишній президент України Петро Порошенко своїм указом від 25 серпня 2015 року №501/2015.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter