У Мінську шістьох журналістів тримають в ізоляторі, їх продовжуватимуть судити 3 вересня

Дата: 03 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

У Мінську 2 вересня відбулися суди над шістьма журналістами, затриманими на акції протесту. Увечері журналістів, які провели попередню ніч у відділку міліції, відправили до ізолятора тимчасового тримання на Окрестіна.

Як повідомляє Білоруська асоціація журналістів, йдеться про Надію Калініну та Олексія Суднікова з TUT.BY, Нікіту Дуболека, Марію Елешевіч, Сергія Щоголєва з “Комсомольської правди” в Білорусі” і журналіста БелаПАН Андрія Шавлюга.

Під час судів 2 вересня затриманим загалом інкримінували статтю 23.34 “Порушення порядку організації або проведення масових заходів”, а журналістів Калініну та Суднікова звинуватили в координуванні протестів.

Журналісти та їхній захист відкидають обвинувачення і підкреслюють, що вони вели репортажі з місця подій, не брали участі в протестах і не координували акції.

Після розгляду всі справи були повернуті до РУВС для “для усунення недоліків”.     

Журналістів продовжуватимуть судити 3 вересня. Їм загрожує штраф або адміністративний арешт до 15 діб.

Комітет захисту журналістів 2 вересня закликав білоруську владу негайно звільнити журналістів, затриманих під час висвітлення акцій протесту в країні, і припинити переслідування та арешти представників преси.

Нагадаємо, 1 вересня в Мінську силовики затримали щонайменше 10 журналістів, які висвітлювали акцію протесту студентів. Чотирьох з них відпустили, а над шістьма відбуваються суди.

Репортерів затримали близько 17:00 біля стадіону “Динамо”, а згодом доставили в РУВС Жовтневого району нібито “для перевірки документів”. Усі журналісти були вдягнені в спеціальні жилети та мали із собою посвідчення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter