У Мінреінтеграції нагадали, що з небезпечних регіонів курсують безплатні евакуаційні потяги

Дата: 12 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Жителі Донецької, Запорізької та Херсонської областей можуть виїхати безплатними евакуаційними потягами до центральних і західних регіонів України. 

Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

Фото: “Укрзалізниця”

Так, щоб евакуюватися та отримати фінансову допомогу від держави (2 тисячі гривень на кожного дорослого і 3 тисячі гривень на дитину чи людину з інвалідністю), потрібно попередньо зареєструватися в органах місцевого самоврядування. При реєстрації на евакуацію потягом слід обов’язково повідомляти, до якої станції планується поїздка.

Наразі курсують такі евакуаційні потяги:

– № 119/120 Запоріжжя–Кривий Ріг–Львів. Відправлення зі станції Запоріжжя о 09:45, у Дніпро прибуває о 12:07, у Кривий Ріг – о 15:29, до кінцевої станції Львів – об 11:44.

– № 110/109 Херсон–Львів. З Херсона він відправляється о 14:27 і слідує через станції Миколаїв, Шевченко, Біла Церква, Вінниця, Хмельницький, Тернопіль. Прибуття до Львова – наступного дня о 10:18. 

– № 234/233 Покровськ–Дніпро–Львів, який відправляється з початкової станції о 14:15 і прибуває до Львова наступного дня о 12:44. Потяг слідує через станції Дніпро, Шевченко, Вінниця, Хмельницький та Тернопіль. 

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів схвалив механізм примусової евакуації дітей із зон активних бойових дій. Наразі лише Бахмут підпадає під критерії застосування такої евакуації. Зазначається, що це рішення ініціював та розробив Координаційний штаб з питань проведення обов’язкової евакуації населення. Питання захисту життя дітей та їх негайної евакуації з особливо небезпечних територій взяла під особистий контроль віцепрем’єрка України Ірина Верещук

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter