У Мінкульті хочуть створити посаду Омбудсмана з протидії дезінформації: над чим він працюватиме

Дата: 15 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Міністерство культури, молоді та спорту розглядає можливість запровадження посади Омбудсмана з питань інформації, який протидіятиме дезінформації.

Про це повідомив перший заступник міністра культури, молоді і спорту Анатолій Максимчук, передає Укрінформ.

Перспективу створення посади у відомстві тільки обговорюють, проте чиновники вже окреслили певну низку питань, якими б опікувався Омбудсман. Так, у міністерстві планують, що він виявлятиме факти дезінформації та звертатиметься до суду, щоб її заборонити.

“Насправді, якщо взяти до уваги кейс про розп’ятого хлопчика і Телесюжет “Біженка зі Слов'янська згадує, як у її присутності стратили маленького сина і дружину ополченця”, показаний 12 і 13 липня 2014 року на російському Первом канале. У репортажі містилися непідтверджені свідчення про нібито знущання українських силовиків із жителів міста Слов'янська, зокрема про розп'яття трирічного хлопчика на очах у його матері. та фосфорні бомби, то немає суб’єкта, інтереси якого порушені і який може звернутися до суду… Коли з’являється Омбудсман, то він представляє інтереси суспільства, і в цьому випадку він може йти до суду”, – пояснив Максимчук. 

Водночас чиновник уточнив, що в міністерстві пропонують не вважати за дезінформацію оцінні критичні судження, сатиру, а також недостовірну інформацію про особу, що не шкодить суспільним інтересам.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter