У Мінцифри відкрили гарячу лінію для підтримки українських переселенців у Європі

Дата: 28 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У Міністерстві цифрової трансформації запрацювала гаряча лінія, для українських переселенців у країнах Європи. Тут можна отримати інформацію про допомогу з житлом, отримання статусу тимчасового захисту та ведення бізнесу в семи країнах ЄС.

Про це повідомила пресслужба Мінцифри.

Тепер дистанційно можна отримати консультацію щодо отримання статусу тимчасового захисту або інших правових підстав перебування на території іншої держави та допомогу із житлом і ресурсами підтримки з працевлаштування для українців.

Для бізнесу надаватимуть інформацію про роботу в семи країнах ЄС (Польщі, Болгарії, Чехії, Словаччині, Словенії, Литві та Німеччині) та про те, як згодом можна буде перевести бізнес назад в Україну.

На час дії пілотного проєкту фахівці центрів Дія.Бізнес консультуватимуть українців у Польщі, Болгарії, Чехії, Словаччині, Словенії, Литві та Німеччині. Запити з інших країн ЄС готуватимуть індивідуально.

Зазначається, що центр також надаватиме відповідні консультації внутрішньо переміщеним особам в Україні.

Отримати безплатну консультацію можна за номерами телефонів: + 080 033 31 83 (дзвінки безоплатні на території України) та +48 22 266 22 75 (міжнародний номер для дзвінків із території країн ЄС, плата за дзвінки стягується відповідно до тарифних умов оператора).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter