У Мілані провели акцію на підтримку нацгвардійця Марківа

Дата: 04 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

У Мілані десятки людей вийшли на акцію підтримки українського нацгвардійця Віталія Марківа, якого італійський суд засудив до 24 років позбавлення волі.

Про це повідомила на своїй сторінці у фейсбуку волонтерка Леся Цибак.

Зачепила до глибини душі !Вистава "Собака", яку представили Івано-Франківські актори "Нового Театру", не залишила…

Gepostet von Lesya Tsybak am Samstag, 2. November 2019

Акцію на території Генерального Консульства України у місті провели актори Івано-Франківського театру “Новий Театр”, які привезли до Італії свою виставу “Собака”. Декілька десятків людей тримали у руках плакати із закликами звільнити Марківа.

Глядачі постановки, яка пройшла на території консульства, також зібрали кошти на підтримку українського бійця. 

Gepostet von Lesya Tsybak am Samstag, 2. November 2019

Як відомо, 12 липня суд в італійському місті Павія засудив до 24 років ув’язнення бійця Національної гвардії України Віталія Марківа.

Українця арештували у 2017 році за підозрою в причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі 2014 року біля Слов’янська на Донеччині. Там він працював у групі фоторепортерів із напарником-перекладачем, російським правозахисником Андрієм Мироновим.

Італійські прокурори вважають загибель Роккеллі умисним убивством. За їхньою версією, перебуваючи на горі Карачун, Марків передав інформацію про журналістів українській армії. Захист відкидає ці звинувачення, наполягаючи на тому, що журналісти перебували в зоні війни без розпізнавальних знаків і стали жертвами перехресного вогню. Італійська сторона відмовилася від проведення слідчих дій на місці події, а також проігнорувала пропозиції України щодо створення спільної слідчої групи, які висловлювали після арешту Марківа.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter